Monitorizare flote prin GPS

Sistemul de monitorizare prin GPS – CMC Multimedia

Sistemul de monitorizare si localizare prin GPS permite supravegherea continua a unuia sau a mai multor vehicule in miscare sau a mai multor puncte de masura fixe.

Se pot detecta abaterile de la traseu, se pot monitoriza parametrii tehnici ai vehiculelor in timpul mersului, precum:
 • viteza
 • deschiderea unei usi
 • pozitia cupei unui excavator
 • nivelul de combustibil din rezervor etc.
Se pot genera rapoarte complexe la cerere. Ele pot contine diferite informatii cum ar fi:

pozitia pe traseu, viteza, kilometrii parcursi intre doua puncte, utilizarea unui utilaj, toate acestea printr-un generator de rapoarte puternic, inclus in programul dispecer.

Sistemul este pregatit sa comunice cu serverul de comunicatii pe diferite cai, cum ar fi prin GSM (pe date, HSCD, SMS sau GPRS), sau prin radio. in general, se va alege o platforma de comunicatie cu costuri minime, ca de exemplu GPRS-Internet.

O facilitate importanta este posibilitatea conectarii calculatoarelor ce formeaza sistemul si in retea (internet), realizându-se sisteme locale de mai multe servere, la performante ridicate dar costuri extrem de reduse.

Sistemul nostru permite transmisii de esantioane de date la intervale scurte de timp, chiar la mai putin de 1 secunda, cu costuri nesemnificative.

Fiind un sistem modern si extrem de flexibil, acesta va ofera urmatoarele avantaje:
 • siguranta circulatiei mijloacelor de transport proprii
 • eficientizarea utilizarii mijloacelor proprii si cresterea productivitatii lor
 • localizarea, planificarea si optimizarea transporturilor in vederea reducerii costurilor de operare
 • costuri de exploatare reduse ale sistemului
 • controlul utilizarii vehiculelor in alte scopuri
 • eliminarea subiectivismului dispecerilor umani
 • reducerea semnificativa a costurilor de exploatare a vehiculelor
 • reducerea pierderilor de combustibil datorate furturilor sau reglarii necorespunzatoare a motorului
 • automatizarea rapoartelor de activitate a autovehiculului

Sistemul de monitorizare prin GPS este compus dintr-un numar nelimitat de echipamente mobile, unul sau mai multe servere de comunicatii si dintr-un numar nelimitat de programe operator.

Echipamentele mobile se pot instala pe vehicule sau in puncte fixe (de exemplu, pentru masurarea unor parametri de functionare a unui utilaj). Acestea pot monitoriza pana la 12 parametri de functionare precum si pozitia geografica (latitudine, longitudine, localitate, denumire strada), viteza de deplasare, consumul de combustibil, etc..

Sistemul oferit de CMC Multimedia este unul din cele mai performante sisteme AVL de pe piata romaneasca. Sistemul este capabil sa satisfaca orice cerinta a utilizatorului final in materie de supraveghere si control a flotei de vehicule sau a punctelor de masura fixe.

Se bazeaza pe comunicatii de date utilizând diverse platforme: GSM/GPRS, sateliti geostationari sau de joasa
orbita, retele radio terestre.

Semnalele de la GPS, precum si alte informatii legate de vehiculul, sunt transmise in timp real, catre operatori, in orice loc s-ar afla ei, datorita utilizarii mediului de transmisie Internet. Informatiile se transmit la intervalele dorite de client, atât in timp cât si in distante geografice, si se pot schimba oricând la cererea utilizatorului, datorita conexiunii bidirectionale.

Evenimentele sunt imediat evidentiate si directionate corespunzator cerintelor utilizatorului, prelucrate in timp real in functie de definitiile din baza de date.

Generatorul de rapoarte inclus in programul dispecer permite prelucrarea datelor in functie de necesitatile utilizatorului, asigurându-i acestuia o independenta totala fata de producatorul sistemului.